لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۰۳:۰۱

تحریم‌های تازه آمریکا علیه افراد و شرکت‌های مرتبط با برنامه موشکی ایران


وزارت خزانه‌داری ایالات متحده
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده روز چهارشنبه از اِعمال مجموعه‌ای تازه از تحریم‌ها علیه افراد و نهادهایی در ایران و چین خبر داد که به گفته مقام‌های آمریکایی، در تلاش‌های جمهوری اسلامی برای تولید داخلی قطعات کلیدی مورد نیاز در برنامه موشک‌های بالستیک نقش دارند.

بر اساس بیانیه دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفاک) که روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت منتشر شده، شش فرد و ۱۲ نهاد به دلیل مشارکت در پروژه‌های مرتبط با سپاه پاسداران، به‌ویژه در حوزه تولید فیبر کربن و تجهیزات مرتبط با ساخت موشک‌های قاره‌پیما، تحریم شده‌اند. این اقدام تحت فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ انجام گرفته که ناظر بر جلوگیری از گسترش سلاح‌های کشتار جمعی و ابزارهای پرتاب آن‌هاست.

در این فهرست، شرکت «گسترش الیاف پیشرفته» (AFDCO) و شماری از مدیران آن، از جمله محمد رضایی و حامد دهقان، به دلیل همکاری با سازمان جهاد خودکفایی نیروی هوافضای سپاه، تحریم شده‌اند. همچنین، شرکت‌های فناوری مستقر در ایران از جمله «پیشتازان کاوش گستر بُشرا» نیز هدف تحریم‌ها قرار گرفته‌اند.

علاوه بر افراد و شرکت‌های ایرانی، وزارت خزانه‌داری آمریکا چندین نهاد و شخص حقیقی چینی را نیز در فهرست تحریم‌ها قرار داده است. شرکت چینی «شانگهای تان‌چِین»، که به‌طور مستقیم فیبر کربن به ایران صادر کرده، از جمله نهادهایی است که به دلیل همکاری با نهادهای تحریم‌شده ایرانی در فهرست قرار گرفته است. مدیران این شرکت نیز به دلیل همکاری با این شبکه، تحریم شده‌اند.

شرکت‌های تابعه این نهاد چینی در چین و هنگ‌کنگ نیز، از جمله «رسو تریدینگ» و «سوپر سورسز»، به دلیل مالکیت یا کنترل توسط افراد تحریم‌شده، مشمول این تحریم‌ها شده‌اند. به گفته وزارت خزانه‌داری آمریکا، شرکت «چینگ‌دائو پریمیر» نیز از جمله شرکت‌هایی است که مستقیماً به سپاه پاسداران فیبر کربن ارسال کرده است.


وزارت خزانه‌داری هشدار داده است که افراد و نهادهایی که با افراد تحریم‌شده وارد معامله شوند، با خطر تحریم‌های ثانویه روبه‌رو خواهند شد. همچنین، کلیه دارایی‌ها و منافع این اشخاص در خاک آمریکا مسدود شده و گزارش آن به اوفاک الزامی است.

وزارت خارجهٔ آمریکا روز ۲۳ اردیبهشت نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد شبکه‌ای بین‌المللی را که به گفتهٔ واشینگتن میلیون‌ها بشکه نفت خام ایران را به چین منتقل کرده، تحریم کرده است.

این بیانیه گفت که این نفت به نمایندگی از ستاد کل نیروهای مسلح ایران و شرکت پوششی آن، «سپهر انرژی جهان‌نما پارس»، صادر شده است.

این تحریم‌ها تنها چند روز پس از پایان چهارمین دور از گفت‌وگوهای هسته‌ای میان ایران و آمریکا در عمان اعلام شده‌اند.

ترامپ احتمال تحریم‌های ثانویه علیه روسیه را به دلیل حمایت از ایران و جنگ اوکراین رد نکرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در پاسخ به پرسشی در هواپیمای اختصاصی ریاست‌جمهوری دربارهٔ امکان اعمال تحریم‌های ثانویه علیه روسیه به‌دلیل حمایت این کشور از ایران یا ادامه مشارکتش در جنگ اوکراین گفت: «من همیشه در حال بررسی تحریم‌های ثانویه هستم.»

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، ترامپ در مسیر سفر به قطر گفت: «نمی‌خواهم درباره‌اش صحبت کنم، اما همیشه تحریم‌های ثانویه در ذهنم هست.»

او افزود: «من تحریم‌های ثانویه را علیه ایران اعمال کردم و آن‌ها را به ورشکستگی کشاندم. اگر آن تحریم‌ها نبود، ۷ اکتبر هم اتفاق نمی‌افتاد. هیچ پولی برای حماس یا حزب‌الله یا هیچ‌کس دیگری وجود نداشت. همان‌طور که می‌دانید، دوباره تحریم‌های ثانویه را علیه ایران اعمال کردم و امیدوارم تصمیم درستی بگیرند، چون در هر صورت اتفاقی خواهد افتاد.»

ترامپ پیش‌تر هشدار داده بود اگر روسیه با آتش‌بس بلندمدت در جنگ اوکراین موافقت نکند، ایالات متحده تحریم‌هایی علیه آن اعمال خواهد کرد. او این مطلب را پس از تماس تلفنی هفته گذشته با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده بود.

با این حال، ترامپ نسبت به احتمال دیدار میان زلنسکی و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در روز پنج‌شنبه ابراز خوش‌بینی کرده و گفته است ممکن است خودش نیز در این مذاکرات صلح برای پایان دادن به جنگ اوکراین حضور یابد.

XS
SM
MD
LG