ایالات متحده شبکهای بینالمللی را که به گفتهٔ واشینگتن میلیونها بشکه نفت خام ایران را به چین منتقل کرده، تحریم کرد.
وزارت خارجهٔ آمریکا روز سهشنبه، ۲۳ اردیبهشت در بیانیهای اعلام کرد که این نفت به نمایندگی از ستاد کل نیروهای مسلح ایران و شرکت پوششی آن، «سپهر انرژی جهاننما پارس»، صادر شده است.
بر پایهٔ بیانیهٔ رسمی، درآمد حاصل از فروش این نفت میلیاردها دلار برآورد شده و در تأمین مالی برنامههای موشکی، پهپادی، اشاعهٔ هستهای و نیز حمایت از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی، از جمله حملات حوثیها علیه کشتیرانی در دریای سرخ، نیروی دریایی ایالات متحده و اسرائیل، به کار رفته است.
در این بیانیه که از سوی تَمی بروس، سخنگوی وزارت خارجهٔ آمریکا منتشر شد، آمده است که این تحریمها بخشی از اجرای سیاست «فشار حداکثری» بر ایران بر پایهٔ یادداشت ریاستجمهوری در حوزهٔ امنیت ملی شماره ۲ است.
ایالات متحده تأکید کرده که تا زمانی که جمهوری اسلامی از درآمدهای غیرقانونی خود برای «حمایت از تروریسم و اقدامات بیثباتکننده در منطقه و جهان» استفاده کند، واشینگتن به اعمال فشار و پاسخگویی به این رفتارها ادامه خواهد داد.
ایالات متحده شامگاه دوشنبه نیز تحریمهای جدیدی علیه سه شهروند و یک شرکت ایرانی مرتبط با سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی ایران (سپند) وضع کرد.
این تحریمها تنها چند روز پس از پایان چهارمین دور از گفتوگوهای هستهای میان ایران و آمریکا در عمان اعلام شدهاند.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز سهشنبه اعلام کرد که دور تازهٔ مذاکرات هستهای با آمریکا «مفید» بوده، اما همزمان وضع تحریمهای جدید از سوی واشینگتن را اقدامی «ناسازگار با روند گفتوگوها» دانست.
حدود دو هفته پیش نیز، سخنگوی وزارت خارجه ایران از تحریم شدن چند شرکت و کشتی به دلیل انتقال نفت ایران به شدت انتقاد کرد و آن را «گواه آشکار دیگری از رویکرد متناقض تصمیمگیران آمریکایی و فقدان حسن نیت و جدیت در آنها برای پیشبرد مسیر دیپلماسی» خواند.