یک خبرگزاری نزدیک به حزب کارگران کردستان (پکاکا) اعلام کرد که این گروه شبهنظامی پس از بیش از چهار دهه مبارزه با حکومت ترکیه، تصمیم گرفته است خود را منحل کرده و به مبارزه مسلحانه پایان دهد.
انحلال پکاکا احتمالاً پیامدهای سیاسی و امنیتی گستردهای برای منطقه به همراه خواهد داشت، از جمله در سوریه، جایی که نیروهای کرد با نیروهای آمریکایی متحد هستند.
خبرگزاری فرات روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت اعلامیهٔ پایانی کنگرهای را منتشر کرد که پکاکا هفتهٔ گذشته در شمال عراق در پاسخ به درخواست عبدالله اوجالان، رهبر زندانی خود، برای انحلال برگزار کرد.
آقای اوجالان که از سال ۱۹۹۹ در جزیرهای در نزدیکی استانبول زندانی است، در ماه فوریه از گروه خود خواست کنگرهای تشکیل دهد و رسماً تصمیم به انحلال بگیرد.
پکاکا ۹ اسفند پارسال آتشبس یکجانبه اعلام کرد، اما شرایطی از جمله ترسیم یک چارچوب قانونی برای مذاکرات صلح را به آن افزود.
در همین حال، یک سخنگوی حزب «عدالت و توسعه» که ریاست آن با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، است، در واکنش به این انحلال گفت که تصمیم پکاکا گامی مهم به سوی «ترکیهای عاری از تروریسم» است.
عمر چلیک در پستی در شبکههای اجتماعی گفت که روند انحلال به دقت از سوی نهادهای دولتی رصد خواهد شد.
او افزود که اجرای دقیق و کامل تصمیم پکاکا یک «نقطه عطف» خواهد بود.
از زمان آغاز شورش حزب کارگران کردستان در سال ۱۹۸۴ بیش از ۴۰ هزار نفر کشته شدهاند. هدف اصلی مبارزه این گروه ایجاد سرزمینی برای کردها بود که حدود ۲۰ درصد از جمعیت ۸۵ میلیونی ترکیه را تشکیل میدهند.
ترکیه و متحدان غربی آن حزب کارگران کردستان را یک گروه تروریستی میدانند.
آخرین دور مذاکرات بین این حزب و دولت ترکیه در سال ۲۰۱۵، در پی افزایش خشونتها، به شکست انجامید. پس از آن، هیچ ارتباطی برقرار نشد تا اینکه در اکتبر پارسال، دولت باغچلی، رهبر حزب ملیگرای افراطی حرکت ملی (امهاپِ)، پیشنهاد صلحی را به اوجالان ارائه داد، مشروط بر اینکه وی خشونت را رد کند.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، نیز از این طرح حمایت کرد.