مقامهای آمریکایی و چینی روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت اعلام کردند که به توافقی دست یافتهاند تا عمدهٔ تعرفههای اخیر بر ضد یکدیگر را به مدت ۹۰ روز کاهش داده و به گفتوگو برای حل اختلافات تجاری خود ادامه دهند.
جیمیسون گریر، نماینده تجاری ایالات متحده، گفت ایالات متحده موافقت کرده است که نرخ تعرفهٔ ۱۴۵ درصدی بر کالاهای چینی را تا ۱۱۵ درصد کاهش داده و به ۳۰ درصد برساند. چین نیز موافقت کرده که نرخ تعرفهٔ کالاهای آمریکایی را به ۱۰ درصد کاهش دهد.
گریر و اسکات بسنت، وزیر خزانهداری ایالات متحده، خبر کاهش تعرفهها را در یک کنفرانس خبری در ژنو اعلام کردند.
آنها گفتند که دو طرف رایزنیهایی را برای ادامه بحث درباره مسائل تجاری خود انجام دادهاند.
به گزارش خبرگزاریها، به دنبال انتشار این خبر، ارزش سهام در بازارهای جهانی روز دوشنبه افزایش یافت و این امید را تقویت کرد که دو طرف از بنبستی که بازارهای جهانی را متلاطم کرده است عقبنشینی کنند.
بازار سهام هنگکنگ با جهش سه درصدی، شاهد بیشترین رشد در بازارهای آسیایی بود.
بازارهای سهام در توکیو، سیدنی، سئول، تایپه و ولینگتون نیز همگی سبز بودند.
بورسهای پاریس و فرانکفورت بیش از یک درصد رشد کردند.
معاملات آتی در بازارهای سهام آمریکا نیز بیش از دو درصد افزایش یافت.
بیشتر در این باره: «حمام خون»؛ بدترینهای سقوط بازار سهام از سال ۱۹۲۹بهای نفت در بازارهای جهانی نیز بالا رفت و قیمت نفت خام آمریکا با یک دلار و ۶۶ سنت افزایش، به ۶۲ دلار و ۶۸ سنت رسید. قیمت هر بشکه نفت خام برنت نیز به ۶۵ دلار و ۵۵ سنت افزایش یافت.
مذاکرات تجاری واشینگتن و پکن روز یکشنبه در سوئیس به پایان رسید؛ آمریکا از دستیابی به «توافق» در ارتباط با تراز تجاری دو کشور خبر داد و چین هم گفته است دو طرف به «توافقی مهم» رسیدهاند.
کاخ سفید در بیانیهای، از آنچه «توافق تجاری» جدید با چین خواند استقبال کرد.
هه لیفنگ، معاون نخستوزیر چین، و لی چنگگانگ، نماینده این کشور در سازمان تجارت جهانی، به خبرنگاران گفتند که دو کشور توافق کردند که یک سازوکار جدید با تمرکز بر «ارتباطات منظم و نامنظم مربوط به تجارت» ایجاد کنند.
این اولین مذاکره مقامهای ارشد دو اقتصاد بزرگ جهان پس از افزایش سنگین تعرفهها بود.
ترامپ ماه گذشته تعرفههای ایالات متحده بر چین را در چند مرحله به ۱۴۵ درصد افزایش داد و چین نیز با اعمال تعرفهٔ ۱۲۵ درصدی بر واردات آمریکا تلافی کرد.
تعرفههای بالا اساساً به معنای تحریم محصولات یکدیگر از سوی دو کشور است و تجارتی را که در سال گذشته به بیش از ۶۶۰ میلیارد دلار رسیده بود، مختل میکند.