شناسایی دهها هواپیمای نظامی چین در اطراف تایوان
تایوان اعلام کرد که طی چند ساعت، ۳۵ هواپیمای نظامی چین را در اطراف این جزیره شناسایی کرده است. وزارت دفاع تایوان روز چهارشنبه اعلام کرد که برخی از این هواپیماها به سمت غرب اقیانوس آرام برای پیوستن به ناو هواپیمابر چینی شاندونگ به عنوان بخشی از یک «مانور دریایی و هوایی مشترک» حرکت کردهاند.
وزارت دفاع تایوان افزود که این تجهیزات جنگی از جمله هواپیماهای جنگنده و پهپادها از ساعت شش صبح روز چهارشنبه شناسایی شدهاند. این وزارتخانه در بیانیه خود ادامه داد که ۲۸ هواپیما از خط میانی تنگه تایوان عبور کردند و برخی از جتهای جنگنده نیز از کانال باشی به سمت اقیانوس آرام غربی عبور کردند.
در ادامه این بیانیه آمده است: «نیروهای مسلح وضعیت را زیر نظر گرفتند و هواپیماهای گشت هوایی، شناورهای دریایی و سامانههای دفاع موشکی را موظف به پاسخگویی کردند.»
وزارت دفاع تایوان از افزایش تهاجمات دریایی و هوایی چین در اطراف این جزیره در روزهای اخیر خبر داده است. این وزارتخانه روز سهشنبه اعلام کرد که ۲۲ هواپیمای جنگنده و ۲۰ کشتی نظامی را از صبح دوشنبه تا سهشنبه در اطراف تایوان شناسایی کرده است.
همچنین ناو هواپیمابر شاندونگ روز دوشنبه در حدود ۶۰ مایلی جنوب شرقی جزیره شناسایی شد.
هنوز پکن درباره این تمرینات نظامی اظهارنظری نکرده است. اما یک سخنگوی ارتش چین روز شنبه گفت که سربازان چینی پس از عبور دو کشتی آمریکایی و کانادایی از تنگه تایوان «به طور مداوم در حالت آمادهباش هستند».
گزارش اختصاصی رادیو فردا از وضعیت بهاره هدایت در بیمارستان، شیرین عبادی و زهرا رهنورد هم خواستار پایان اعتصاب غذا شدند
منابع رادیو فردا که روز سهشنبه، ۲۱ شهریور، موفق به دیدار بهاره هدایت در بیمارستان طالقانی تهران شدهاند، میگویند به او خبر درخواستها برای شکستن اعتصاب غذا را دادهاند، اما این فعال سیاسی گفته «با احترام به همه، تصمیمش را گرفته و به اعتصاب ادامه میدهد».
این در حالی است که بر اساس اظهارات این منابع، حال بهاره هدایت «اصلاً خوب» نبوده، «نمیتوانسته راه برود و میافتاده است.»
این منبع همچنین به رادیو فردا گفته پس از خودداری این زندانی سیاسی از دریافت سِرم قندی، «در بیمارستان به بهاره برگهای دادند مبنی به اینکه زندانی خودش قبول نکرده و مسئولیت با خودش است، امضا گرفته و او را به زندان برگرداندند.»
بر اساس این گزارش، بعد از انجام «آزمایش خون و سونوگرافی از کلیه...دکتر به بهاره گفته قندش روی ۵۸ است و خیلی پایین است و اگر پایینتر برود ممکن است تشنج کند و آسیب مغزی ببیند. باید پروتئین و سرم قندی بزند. اما او قبول نکرده است.»
بر اساس اطلاعاتی که این منبع در اختیار رادیو فردا قرار داده، «شش سرباز، یک پاسیار زن و یک مأمور امنیتی با ماسک در بیمارستان حضور داشتند و مأمور امنیتی مراقب بود کسی از بهاره عکس یا فیلمی نگیرد. »
این منبع درباره انتقال بهاره هدایت به بیمارستان نیز گفته «بهاره روز دوشنبه در تماس با خانوادهاش گفته بود که آقای نیری (از دادیاری زندان) آمده بود زندان بند زنان. دیده بود که حال او خیلی بد است و گفته بود که به بیمارستان منتقل شود، اما بهاره مخالفت کرده بود. چون بارها زندانیان را به اسم بیمارستان به بندهای امنیتی زندان اوین منتقل کردهاند و او نگران بود که به بند ۲۰۹ منتقل شود. سرانجام خانواده و همبندیهایش او را متقاعد کردهاند که به بیمارستان برود.»
در ادامه درخواستها برای پایان اعتصاب غذا از بهاره هدایت، شیرین عبادی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل نیز از این فعال سیاسی خواست دست از اعتصاب بردارد.
خانم عبادی در پستی اینستاگرامی خطاب به بهاره هدایت نوشته: «امروز خانوادههای دادخواه، همبندیهای شریف شما، جامعه سیاسی و مدنی کشور، همه نگران سلامت شما هستند. ما همه نگران ایران هستیم. جمهوری اسلامی خواهد رفت. شما باید بمانید.»
او اضافه کرده: «اراده پولادین شما، بسیار استوارتر از ستونهای از همیشه بیرمقتر استبداد در کشورمان است. آینده ایران به جسارت، تدبیر و اندیشه پویای شما در آینده محتاج است.»
زهرا رهنورد، از رهبران اعتراضات سال ۸۸ که در حصر به سر میبرد نیز در نامهای به بهاره هدایت، از او خواست به اعتصاب غذا پایان دهد.
خانم رهنورد در این نامه که در کانال تلگرامی وبسایت کلمه منتشر شده، خطاب به این فعال سیاسی نوشته: «اگرچه دلسوزانه و شجاعانه اعتصاب غذا کردی، همه ما انتظار داریم بخهاطر ملت به اعتصاب غذا پایان دهی و به امیدواریهای مادرت که مثل همه مادران ستمدیده و رنج فراق کشیده که چشم انتظار سعادت و رهایی ملتاند پاسخ مثبت بدهی.»
خانم رهنورد همچنین تأکید کرده که با پیوستگی ملت در سراسر ایران «دیکتاتوری و استبداد با چاشنی مذهبی مندرآوردی دوام نخواهد داشت.»
واکنشها به تصویر مصاف دو استاد شطرنج ایران با یکدیگر زیر پرچم فرانسه و آمریکا
انتشار تصویر مصاف آتوسا پورکاشیان و میترا حجازیپور، دو استاد بزرگ شطرنج ایران زیر پرچمهای آمریکا و فرانسه با یکدیگر، موجی از واکنشها را در فضای مجازی فارسیزبان برانگیخته است. کاربران متعددی در شبکههای اجتماعی نوشتهاند که از دیدن این تصویر، «غمگین» شدهاند.
روبروی هم قرارگرفتن این دو هموطن بهدلیل مهاجرت، موجب شده که باردیگر موضوع «فرار مغزها» از ایران بهخاطر حکومت جمهوری اسلامی در شبکههای مجازی داغ شود.
انتشار تصویر دیگری از تماشای رقابت این دو از سوی سارا خادم الشریعه، دیگر استاد بزرگ شطرنج ایران که او نیز به اسپانیا مهاجرت کرده، از سوی دیگر کاربران مورد توجه قرار گرفته و از آن تحت عنوان «مثلت غم» نام برده شده است.
حساب کاربری منتسب به محمدرضا شفیعی کدکنی، ادیب و استاد دانشگاه ممتاز ایرانی نیز با انتشار این تصویر، از ترکیب «مامِ رنجها» استفاده کرده و سهراب پورناظری، خواننده نیز نوشته که دیدن این تصویر، فراتر از «حد تحمل درد» برای او بوده است.
ورزشکاران در ایران، به ویژه زنان ورزشکار، تحت فشارهای بسیاری قرار دارند و در سالهای اخیر شمار قابلتوجهی از چهرههای مطرح ورزشی به دیگر کشورها مهاجرت کرده یا پناهنده شدهاند.
ویدئویی از مهدی یراحی: خورده بُردهای ندارم که بخواهم بترسم
حسین رونقی، فعال سیاسی، ویدئویی از مهدی یراحی، خوانندهای که در بازداشت به سر میبرد، در حسابهای کاربری خود منتشر کرده که یراحی میگوید «ممنوعالکاری برای من عادی و شوخی شده، اتفاقات بدتری هم بخواد بیفته پاش هستم.»
زمان و مکان این ویدئو مشخص نیست.
آقای یراحی در بخش دیگری از سخنانش میگوید: «این حرفها رو هم دارم توی همین مملکت میگم، خورده بردهای هم ندارم که بخوام بترسم، کار بدی هم نکردم که بخوام خودمو عوض کنم.»
مهدی یراحی پس از انتشار تکآهنگ «روسریتو» بازداشت شد. او در بحبوحهٔ اعتراضات «زن زندگی آزادی» هم ترانه اعتراضی دیگری را منتشر کرده بود.
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه در مورد وضعیت پرونده این خواننده موسیقی اعتراضی گفت که «پروندهای در دادسرای تهران تشکیل شده است. اتهام وی تشویش اذهان عمومی و ساخت و انتشار فیلمهای برخلاف عفت عمومی است و پرونده نامبرده پس از تفهیم اتهام و تحقیقات مقدماتی با صدور قرار جلب دادرسی و متضمن کیفرخواست به دادگاه ... ارسال شده است.»
درخواست بیش از ۲۰۰ هنرمند، روزنامهنگار و خانوادههای دادخواه از بهاره هدایت برای شکستن اعتصاب غذا
در ادامه درخواستها از بهاره هدایت برای شکیتن اعتصاب غذا، پروین فهیمی، مادر سهراب اعرابی، از جانباختگان اعتراضات سال ۸۸، در پستی اینستاگرامی، خطاب به این فعال سیاسی نوشت که «قلب ما دیگر طاقت رنج بیشتر را ندارد.»
بهاره هدایت از ۹ شهریورماه و پس از جانباختن جواد روحی، زندانی معترض، اعلام کرد که در اعتراض به «سرکوب مضاعف» در جمهوری اسلامی دست به اعتصاب غذا میزند.
پروین فهیمی در پیام خود خطاب به خانم هدایت نوشته: «تو و همه زندانیان سیاسی همیشه در همه روزهای سخت در کنار ما بودید و هستید و برای رسیدن به ایرانی آزاد تلاش میکنید. سالهای جوانیتان را در زندان گذراندید و هنوز هم با حکمهای مندرآوردی امنیتی در زندان استبداد هستید.»
خانم فهیمی اضافه کرده با آنکه میداند بهاره هدایت و سایر جوانان برای رسیدن به عدالت، حتی در زندان هم مبارزه میکنند، اضافه کرده: «ولی ما به وجود و تفکر تک تک شما مبارزان راه آزادی در فردای ایرانی آزاد نیاز داریم.»
در ادامه درخواستها از بهاره هدایت برای شکستن اعتصاب غذا نیز شماری از «سینماگران، روزنامهنگاران، خانوادههای دادخواه، فعالان مدنی و مردم ایران»، در بیانیهای نوشتند که «تجدیدعهدت با وجدان عمومی و جنبش مهسا را ارج میگذاریم.»
در این بیانیه که بیش از ۲۰۰ امضا دارد، خطاب به خانم هدایت آمده با این حال «جامعه ایران و خانوادههای دادخواه؛ به تن سالم و روح استوار و آزادیخواهت در مسیر عدالت نیاز دارند.»
امضاکنندگان از هدایت خواستهاند «در این مسیر سخت و پرهزینه، در کنار مردم با تنی سالم بمانی و مانند همیشه داد از ظالم بستانی و در کنار مظلومان بایستی».
این بیانیه را افرادی چون ترانه علیدوستی، رخشان بنیاعتماد، جعفر پناهی، محمد رسولاف، مجید برزگر، نوشین جعفری، و خانوادههای دادخواه امیرارشد تاجمیر، سعید زینالی و مصطفی کریمبیگی امضا کردهاند.
روز گذشته وکیل بهاره هدایت از انتقال موکلش به بیمارستان بهدلیل وخامت جسمی ناشی از اعتصاب غذا و بازگشت دوباره او به زندان اوین خبر داده بود.
ادامه نافرمانیهای مدنی در ایران
نامگذاری تقاطعی در لسآنجلس به یاد مهسا ژینا امینی
شورای شهر لسآنجلس در ایالات متحده، روز سهشنبه، ۲۱ شهریور، به نامگذاری یک تقاطع خیابانی به یاد مهسا ژینا امینی رای داد که جانباختن او در بازداشت گشت ارشاد در تهران، موجب اعتراضات گسترده و بیسابقهای در سراسر ایران شد.
به نوشته رویترز به نقل از دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس، محل سکونت یک جامعه ایرانی حدود ۱۳۸ هزار نفری از صدها هزار ایرانی ساکن ایالات متحده است.
تقاطع بلوار وستوود و خیابان روچستر، در منطقهای که مغازههای ایرانی بسیاری را در خود جا داده است، بر اساس رایگیری شورای شهر، به یاد خانم امینی به «زن زندگی آزادی» تغییر نام داد.
پیش از این نیز در وین، اتاوا و بروکسل، مناطقی به نام مهسا امینی نامگذاری شده بود.
این نامگذاری در آستانه سالروز اعتراضات پس از جانباختن مهسا امینی صورت میگیرد.
مجلس نمایندگان آمریکا طرح «قانون مهسا» را تصویب کرد
مجلس نمایندگان آمریکا سهشنبه ۲۱ شهریور در اقدامی فراجناحی به اتفاق آرا طرح «قانون مهسا» را تصویب کرده است.
این طرح۴۱۰ رای موافق و در مقابل سه رای مخالف به تصویب رسید.
مایکل مکال، رئیس کمیته روابط خارجی از حزب جمهوریخواه، در صحن مجلس نمایندگان آمریکا در خصوص این طرح گفت: «همه ما میدانیم که حکومت ایران به طور بیرحمانهای دست به نقض حقوق بشر زده است. این حکومت معترضان را خاموش و حقیقت را سرکوب میکند و آنان که شجاعت به خرج میدهند و اعتراض میکنند، با پیامد سخت چنین اقدامی از جمله مرگ مواجه میشوند.»
آقای مکال در ادامه نحوه جانباختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و همچنین سرکوب اعتراضات سراسری در ایران اشاره کرد.
رئیس کمیته روابط خارجی نمایندگان آمریکا تصریح کرد که جامعه بین المللی در متوقف کردن حکومت ایران در سرکوب اعتراضات ناکام ماند.
او گفت که به رغم های تحریم های حقوق بشری علیه مقامات جمهوری اسلامی، اما هنوز مقاماتی در این حکومت وجود دارند که به خاطر نقش آنها در نقض حقوق بشر در ایران مورد تحریم قرار نگرفتهاند.
جیم بنکس، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان، دیگر نماینده تدوین کننده این طرح، در پستی در شبکههای اجتماعی نوشت که زمان آن فرا رسیده است که «مسئولان قتل مهسا و سرکوب معترضان شجاع ایرانی را تحریم کنیم».
نماینده آمریکا خواستار توقف غنیسازی ۶۰ درصدی در ایران شد
نماینده آمریکا روز سهشنبه ۲۱ شهریور در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با انتقاد از غنی سازی اورانیوم ۶۰ درصدی توسط ایران، تأکید کرد که جمهوری اسلامی در روند فعالیتهای این آژانس برای حصول اطمینان از صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهایش اخلال میکند.
لورا هولگِیت که نشست شورای حکام صحبت میکرد، با اشاره به گزارش اخیر مدیرکل آژانس اظهار داشت که این گزارش نشان میدهد که ایران همچنان به گسترش و توسعه برنامه هستهٰایش فراتر از چارچوب توافق هستهای موسوم به برجام ادامه میدهد.
نماینده آمریکا در آژانس بین المللی تصریح کرد: «اگر چه ما به موضوع کاهش تولید اورانیوم غنی شده۶۰ درصدی توسط ایران توجه میکنیم٬ [اما] بار دیگر از ایران میخواهیم که تمام چرخه تولید [اورانیوم ۶۰ درصدی] را متوقف کند، چنین اقدامی مغایر رفتار سایر کشورهای غیرهستهای عضو انپیتی است.»
رافائل گروسی٬ مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز گذشته همزمان با آغاز نشست فصلی شورای حکام اعلام کرد که از زمان توافق اسفندماه پارسال با ایران، هیچگونه پیشرفتی در موضوعات مورد اختلاف بین آژانس و تهران حاصل نشده است.
لورا هولگِیت همچنین تصریح کرد، اقدامات ایران باعث اخلال در روند فعالیت آژانس برای کسب اطمینان از صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای این کشور شده است. او از ایران خواست تا اقداماتی در راستای کسب اعتماد بینالمللی ایجاد کند و تنشها را کاهش دهد.
رافائل گروسی روز گذشته تأکید کرده بود که ایران «باید توضیحات فنی معتبری در رابطه با کشف ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در ورامین و تورقوزآباد به آژانس ارائه دهد و آژانس را از مکان یا مکانهای فعلی مرتبط با مواد هستهای و یا تجهیزات آلوده به اورانیوم آگاه کند».
نماینده آمریکا در ادامه از رویکرد جمهوری اسلامی ایران برای صادر نکردن رویداد برای بازرسان آژانس انتقاد کرد و گفت چنین اقدام برخلاف «توافق اسفندماه» بین تهران و آژانس است. اشاره نماینده آمریکا به سفر اسفند پارسال مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران است که آقای گروسی در جریان آن، از توافق با مقامهای جمهوری اسلامی بر سر افزایش همکاریها برای شفافسازی برنامه هستهای ایران خبر داده بود.
لورا هولگِیت همچنین از ایران خواست در راستای اجرای «بیانیه مشترک» به طور کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند و تمامی دادهها و اطلاعات ضبط شده را به آژانس تحویل دهد.
نشست فصلی شورای حکام از روز دوشنبه آغاز شد و تا جمعه آینده ۲۴ شهریور ادامه خواهد داشت.
کسر چهار امتیاز از سپاهان از سوی کمیته انضباطی